MVO Prijzen

mvoprijs250pxDe MVO-prijs is een tweejaarlijkse prijs voor ondernemingen uit een specifieke gemeente, die succesvol zijn door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. MVO Loont en gemeenten willen zo MVO stimuleren. Zowel kleine als grote bedrijven kunnen meedingen.

Verkiezing

De verkiezing gaat als volgt. Het publiek uit een deelnemende gemeente kan stemmen voor één van de genomineerden op de site www.mvoprijs.nl. Een vakjury bepaalt uiteindelijk na een bedrijfsbezoek wie de winnaar wordt. De winnaar van de MVO-prijs ontvangt de MVO Award en publiciteit. Het winnende bedrijf mag zich twee jaar lang de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer in de betreffende gemeente noemen.

Eind 2013, begin 2014 organiseert COS Limburg in samenwerking met drie gemeenten de Konnekt'os MVO Prijs Weerterland. U kunt de voortgang van deze MVO prijs volgen via de website www.mvoprijs.nl

In 2013 heeft COS Limburg in samenwerking met vier gemeenten de Kom'mit MVO Prijs Westelijke Mijnstreek georganiseerd. Op 12 november vond de bekendmaking van de winnaar plaats. Lees hier het artikel over deze prijsuitreiking

In 2011/2012 heeft COS Limburg 2 gemeentelijke MVO Awards georganiseerd en uitgereikt. In Sittard-Geleen mag Helwig Timmerfabriek zich de beste MVO ondernemer van 2011-2012 noemen. In de regio parkstad is die eer weggelegd voor GaiaZoo.mvoprijsparkstad2011-250px Korte MVO bedrijfsfilmpjes van de 3 finalisten van de MVO prijs Parkstad 2011 vindt u hier.

“Door het maken van bewuste keuzes en het aangaan van de dialoog met de samenleving spelen bedrijven een belangrijke rol in het maken van een betere wereld. Als gemeente willen we bedrijven die hier bewust mee bezig middels de MVO prijs belonen en stimuleren hiermee door te gaan”, aldus wethouder Berry van Rijswijk van Sittard-Geleen.

Directeur Wil Helwig heeft een vrij nuchtere kijk op MVO:  “Doe vooral de dingen die dicht bij jezelf liggen en waar je binnen de bedrijfsvoering al mee bezig bent of gemakkelijk bij kunt aansluiten”. 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.mvoprijs.nl. Hier kunt u zoeken op gemeente. Ook kunt u meer informatie vinden in onze productsheet. Voor meer informatie en/of boekingen kunt u terecht bij de MVO Loont uitvoerder van COS Limburg, Ronald Kohnen, 0475-315055 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer ervaringen met de MVO-prijs vind u bij voorbije events Limburg (link aanbrengen)

Dit programma-onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.