MVO Prijs Sittard-Geleen 2011-2012

Helwig Timmerfabriek winnaar van 1e MVO prijs Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 16 december 2011- Helwig Timmerfabriek BV uit Geleen heeft vandaag de eerste Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen prijs van de gemeente Sittard-Geleen in ontvangst genomen. Dat gebeurde tijdens een speciale bijeenkomst in het Ondernemershuis in Sittard. Naast Helwig Timmerfabriek waren ook Crossroad Coaching en Laudy Bouw en Ontwikkeling doorgedrongen tot de finale van de MVO prijs Sittard-Geleen.

De MVO-prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen in samenwerking met COS Limburg. Het is een tweejaarlijkse prijs voor ondernemingen uit de gemeente Sittard-Geleen die succes hebben op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Middels deze prijs komen ondernemingen die op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein succesvol zijn, beter in beeld en kunnen zij inspiratie bieden aan anderen in hun omgeving. “Door het maken van bewuste keuzes en het aangaan van de dialoog met de samenleving spelen bedrijven een belangrijke rol in het maken van een betere wereld. Als gemeente willen we bedrijven die hier bewust mee bezig middels de MVO prijs belonen en stimuleren hiermee door te gaan”, aldus wethouder Berry van Rijswijk (mondiaal beleid).

Een half jaar geleden konden bedrijven zichzelf aanmelden om in aanmerking te komen voor de MVO prijs. Uit de 17 aanmeldingen die volgden heeft de jury een voorselectie van zes bedrijven gemaakt. Daarna heeft het publiek de mogelijkheid gekregen om op zijn of haar favoriete MVO bedrijf te stemmen. De drie bedrijven met de meeste stemmen gingen uiteindelijk door naar de laatste ronde. Uit de drie finalisten maakte de vakjury vandaag de winnaar bekend. De jury sprak met lof over de drie MVO finalisten. Voor de uiteindelijke winnaar, Helwig Timmerfabriek BV, roemde de jury de wijze waarop Helwig zich op nieuwe producten oriënteert. Helwig zoekt alle mogelijkheden uit om een innovatief en duurzaam product neer te zetten en wil het bedrijf zo milieu vriendelijk organiseren.

Voor meer info zie: http://www.mvoprijs.nl. Klik door naar Sittard-Geleen

mvoprijs-sittardgeleen250pxFrank en Wil Helwig met de MVO prijs Sittard-Geleen 2011 en de bijbehorende oorkonde.
 
 
 
 

 

 

Dit programma wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning uit de Subsidiefaciliteit Burgerschap en Ontwikkelingssamenwerking (SBOS) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

buza-logo574px