ABN AMRO MVO Prijs Parkstad 2011-2012

voorbijevents-parkstad-logos

MVO Prijs Parkstad

In het najaar van 2011 werd in de regio Parkstad de eerste MVO prijs Parkstad georganiseerd.

De prijs was een initiatief van COS Limburg, in samenwerking met de gemeenten in Parkstad, MKB Parkstad en ABN AMRO Bank Heerlen. Er schreven 19 bedrijven in voor deelname. Hieruit koos de vakkundige, driekoppige jury de volgende finalisten:

  • De Wijk van Morgen uit Heerlen
  • GaiaZOO uit Kerkrade
  • New Energy Systems uit Schimmert

De uitreiking van de eerste ABN AMRO MVO prijs Parkstad 2011 vond plaats op donderdag 26 januari 2012 in het Continium te Kerkrade, in aanwezigheid van de 3 finalisten en ongeveer 150 gasten. Het inhoudelijk programma die avond, opgeluisterd met een enkele inspirerende films over de 3 bedrijven in de finale, werd afgesloten met de zeer spannende bekendmaking van de winnaar.

Of zoals juryvoorzitter en raspoliticus gedeputeerde voor de provincie Limburg, Patrick van der Broeck, uit het juryrapport voorlas:

“Alle drie de bedrijven zijn terechte finalist en dragen met verve, in woord en gebaar, de duurzame boodschap uit. Alle drie kunnen zich met recht een voorbeeldig ambassadeur noemen van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap in de regio Parkstad. Alle drie de bedrijven scoren heel hoog en heel vergelijkbaar op de meeste onderdelen van MVO.

Het is een close finish geworden, of in politieke termen gesproken: to close to call.

Er is in de veelheid van beoordelingscriteria 1 aspect dat ons extra trof bij de gekozen winnaar, en dat is de oprechte en integere manier waarop maatschappelijke verantwoord ondernemen in alle facetten van de bedrijfsvoering wordt toegepast. De breedte waarop het werken aan duurzaamheid in alle geledingen van de organisatie vorm krijgt, en voor klant en andere ondernemers zeer tastbaar wordt ingevuld. Dat gaf de doorslag om te kiezen voor de finalist.

De jury feliciteert,

mvoprijsparkstad2011-250pxmede namens de gemeenten en namens de organisatie, en wenst hun uiteraard veel succes toe met het verantwoord uitbouwen van hun bedrijf, en met de doorontwikkeling van het maatschappelijk verantwoord ondernemen,

kortom, de ABN AMRO MVO prijs 2011-12, gaat naar GaiaZOO!”
 

En zo was de eerste winnaar van de MVO prijs Parkstad een feit!

Voor meer info zie: http://www.mvoprijs.nl. Klik door naar Parkstad.

Dit programma wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning uit de Subsidiefaciliteit Burgerschap en Ontwikkelingssamenwerking (SBOS) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

buza-logo574px