Educatieve projecten

educatieveprojecten150pxWilt u op uw school aandacht besteden aan mondiaal burgerschap? COS Limburg kan u helpen bij de invulling hiervan. Wilt u een activiteit opzetten over thema’s zoals duurzaamheid, mensenrechten of de millenniumdoelen?

Hieronder treft u een overzicht aan van activiteiten waarmee COS Limburg u van dienst kan zijn.

 

Producten & Activiteiten

Upgrades

upgradeslogo100pxCOS Limburg daagt jongeren uit om samen een Upgrade actie te bedenken en uit te voeren. Een Upgrade is een korte, positieve, ludieke en uitdagende actie die zich richt op de millenniumdoelen en mensenrechten en hieraan een bijdrage levert.
 

Lees meer...

Inleefatelier Wereldpaviljoen Steyl
 

wereldpaviljoenHet inleefatelier van het Wereldpaviljoen, een educatieve en recreatieve attractie, opent haar deuren in 2014 in de voormalige drukkerij van het Missiehuis in Steyl (gemeente Venlo).

Lees meer...

Duurzaam doe je zelf show en andere gastlessen voor het VO en Hoger Onderwijs

duurzdoejezelfshow100pxOp zoek naar een activiteit of gastles voor jongeren van 15 t/m 25 jaar rond de thema’s internationale samenwerking, duurzaamheid of mensenrechten? COS Limburg kan je hierbij van dienst zijn.

Lees meer...

Debat en Dialoog activiteiten Bedrijdingsfestival Limburg

bevrijdingsfestival-debatendialoog2-100pxJaarlijks vinden in de aanloop naar en tijdens Bevrijdingsfestival Limburg debat en dialoogactiviteiten plaats met jongeren. Deze activiteiten worden veelal georganiseerd in samenwerking met welzijnsorganisaties, scholen en jongerenclubs.

Lees meer...