Bevrijdingsfestival Limburg

BF Limburg 2018 ev logoJaarlijks vindt op 5 mei in iedere provincie een Bevrijdingsfestival plaats dat georganiseerd wordt onder auspiciën van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Bevrijdingsfestival Limburg wordt ieder jaar georganiseerd in Roermond.

Sinds midden jaren ’90 is COS Limburg betrokken bij de organisatie van Bevrijdingsfestival Limburg. Ooit begon het met een kleine Mondiale Markt bestaande uit een tiental organisaties. Tegenwoordig organiseert COS Limburg de Mondiale Markt, het Plein van de Vrijheid op het Munsterplein en Debat&Dialoog activiteiten die verspreid over het festivalterrein plaatsvinden. Tevens organiseert COS Limburg in het voortraject inhoudelijke en educatieve debat en dialoog activiteiten in samenwerking met onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties en jongerenorganisaties.

FOTO'S MUNSTERPLEIN 2019

FOTO'S MUNSTERPLEIN 2018

FOTO'S MUNSTERPLEIN 2017

Producten & Activiteiten

Programma Bevrijdingsfestival Limburg 

image 1080x1514Bekijk hier het volledige programma van bevrijdingsfestival Limburg met het Hoofdpodium op de Markt, Het Plein van de Vrijheid, de Mondiale Markt, Het Freedump Podium en het Kunstbende on Tour podium op het Munsterplein, het programma op het Kloosterwandplein en Stationsplein.

Lees meer...

Mondiale Markt

Bevrijdingsfestival-Mondiale-Markt-2-100pxCOS Limburg neemt de organisatie van de Mondiale Markt tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg al ruim vijftien jaar voor haar rekening. De Mondiale Markt is een bruisende verkoop- en informatiemarkt waar jaarlijks vele duizenden bezoekers op af komen.

Lees meer...

Plein van de Vrijheid

logo PleinvdVrijheid100x67Het Munsterplein wordt op 5 mei tijdens Bevrijdingsfestival Limburg omgedoopt tot Plein van de Vrijheid en bruist met allerlei activiteiten. Zo vinden er rondom het jaarthema Vrijheid geef je door allerlei debat&dialoog activiteiten plaats, is er voor kinderen van alles en nog wat te doen en vind je hier de Mondiale Markt.

Lees meer...

Debat & Dialoog

BFL DD2Jaarlijks vinden in de aanloop naar en tijdens Bevrijdingsfestival Limburg debat en dialoogactiviteiten plaats met jongeren. Deze activiteiten worden veelal georganiseerd in samenwerking met welzijnsorganisaties, scholen en jongerenclubs.
 
 

Lees meer...

 

Overige informatie en Links

Stichting Bevrijdingsfestival Limburg, www.bevrijdingsfestivallimburg.nl

Facebook Bevrijdingsfestival Limburg, www.facebook.com/BFLimburg

Nationaal Comité 4 en 5 mei, www.4en5mei.nl

Jaarthema 2018, http://www.4en5mei.nl/vrijheid/jaarthema 

FOTO'S MUNSTERPLEIN 2016
FOTO'S EN FILMPJES BEVRIJDINGSFESTIVAL 2015

Meer weten over bovenstaande activiteiten? Neem dan contact op met Jasper Wichers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0475-315055