30 oktober: Start 6e editie educatief Fairtrade Project

In de Fairtrade Week vindt de start plaats van de 6e editie van het educatieve Fairtrade Project voor leerlingen in het basisonderwijs. Binnen dit project werkt de Fairtrade Werkgroep samen met de Albert Heijn in de Brugstraat. Aan dit project hebben de afgelopen jaren bijna duizend leerlingen uit Sittard-Geleen deelgenomen. In de Fairtrade Week gaan de eerste groepen leerlingen op bezoek bij de Albert Heijn. Ter voorbereiding is er door een gastdocent van de Fairtrade werkgroep een gastles gegeven op de school. Meerdere scholen nemen tot eind november deel aan dit project.   

31 oktober: Fairtrade Coffee Break bij Cayboo

CAYBOO COFFEE BREAKOp 31 oktober vindt in de nieuwe winkel van Cayboo, aan de Steenweg 7 in Sittard, een Fairtrade Coffee break plaats voor fairtrade geïnteresseerden. Diverse vertegenwoordigers van de Fairtrade werkgroep en deelnemers aan de Fairtrade Campagne in Sittard-Geleen zijn hierbij aanwezig en lichten kort de campagne toe. De eigenaren van Cayboo, een winkel die een divers aanbod van bamboe producten verkoopt, zullen tevens een korte toelichting geven over hoe bamboe producten het dagelijks leven duurzaam kunnen maken. Wil je hier meer over weten? Of ben je benieuwd naar de Fairtrade Gemeente campagne in Sittard-Geleen? Dan ben je van harte welkom. Voor een broodje wordt gezorgd. Entree is gratis. 

Een berichtje dat je komt wordt zeer op prijs gesteld. Dit kan tot uiterlijk 29 oktober via een mail naar fairtrade{at}mondiaalbeleid.nl

Cayboo, 08.30-10.00 uur, Steenweg 7 Sittard. Let op: dit is een nieuw adres!

1 november: Fairtrade Coffee break tijdens Buurderij Westelijke 

Fairtrade Sittard GeleenIedere donderdag ontmoeten producenten (Boeren) en consumenten (Buren) elkaar bij op de Buurderij Westelijke Mijnstreek in het Multi Functioneel Centrum Sanderbout, gevestigd in de voormalige Gemmakerk  in Sittard. Iedere éérste donderdag van de maand vindt er tijdens de Buurderij ook altijd een proeverij plus contante verkoop plaats waarbij consumenten kennis kunnen maken met de producten die op de Buurderij verkrijgbaar zijn. Op donderdag 1 november organiseert de Werkgroep Fairtrade Sittard-Geleen tijdens de Buurderij een Fairtrade Coffee break en trakteert de bezoekers dan op een Fairtrade bakkie koffie. Het beloofd druk te worden want mensen kunnen die avond ook terecht voor de jaarlijkse griepprik. En een bakkie koffie dus. 

U bent op 1 november van harte welkom om tussen 17.30-20.00 uur een Fairtrade bakkie koffie te komen drinken. Multifunctioneel Centrum Sanderbout is gelegen aan de Bremstraat 7 in Sittard.

Onderzoek leerlingen DaCapo 

Leerlingen van DaCapo College Milaanstraat, opleiding Economie & Ondernemen, gaan in de Fairtrade Week bij verschillende supermarkten onderzoeken in welke mate er aandacht wordt geschonken aan Fairtrade. Dit onderzoek maakt onderdeel uit van een uitgebreid lesprogramma waarin de studenten zich vijf weken achtereen verdiepen in de achtergronden van Fairtrade. In de week direct volgend op de Fairtrade Week wordt het project afgesloten met eindpresentaties. Deze worden bijgewoond door wethouder mondiaal beleid van de gemeente Sittard-Geleen, Kim Schmitz, en diverse leden van de Fairtrade Werkgroep.

De Fairtrade Werkgroep wil brede lagen van de bevolking informeren over en betrekken bij fairtrade en duurzaamheid. De activiteiten van de Fairtrade werkgroep Sittard-Geleen maken onderdeel uit van de Global Goals Campagne in Sittard-Geleen en worden mede mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Sittard-Geleen. COS Limburg coördineert de Fairtrade Campagne in Sittard-Geleen.