Banner Café la Liberté Zonder logo27sOp het tot Plein van de Vrijheid omgedoopte Munsterplein is tijdens Bevrijdingsfestival Limburg Café la Liberté te vinden, een pop-up café waar het vrije woord het hóógste woord voert.

BFL 2018 cafelaliberteIn Café la Liberté gaan personeel, stamgasten, en festivalbezoekers met elkaar de dialoog aan over de betekenis en de grenzen van vrijheid, het belang van democratie, mensenrechten wereldwijd en aanverwante thema’s. De personeelsleden die hier, onder andere uit hoofde van hun functie erg bedreven in zijn, zijn de propper en de bardame van dienst.
Naast deze vaste medewerkers werkt ook het Nt2 Mundium College mee aan deze activiteit. Dit is een school uit Roermond voor eerste opvang anderstaligen. Verschillende van hun leerlingen, jongeren nog allemaal, schuiven aan in het café om daar te speeddaten met festivalbezoekers en met hen te spreken over hun ervaringen hier in Nederland en de vrijheid die zij hier ervaren.
Ook zijn er diverse vertegenwoordigers van NGO’s zoals bijvoorbeeld Amnesty International en Vluchtelingenwerk als stamgast aanwezig.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de debat en dialoog activiteiten van Bevrijdingsfestival Limburg. Deze worden gecoördineerd door COS Limburg. Café la Liberté wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het vfonds.

vfonds logo nieuw open

 

COS Actueel