Fairtrade etiket Onderbanken 300pxParkstad kan de eerste Fairtrade Regio van Europa worden. Om de fairtrade campagne te laten slagen, moet 90% van de inwoners van Parkstad in een Fairtrade Gemeente wonen. Gemeente Onderbanken wil de eerste Parkstad-gemeente met de titel worden en streeft ernaar om vóór de zomervakantie een bord 'Fairtrade Gemeente' tegen de gevel van het gemeentehuis te spijkeren. Fairtrade Regio Parkstad is een initiatief van PLUS supermarkt; COS Limburg coördineert de campagne.
Een belangrijke voorwaarde om Fairtrade Gemeente te worden is dat winkels, horeca, bedrijven en organisaties in Onderbanken fairtrade producten gebruiken en/of verkopen. Schenk jij bijvoorbeeld fairtrade koffie en thee aan je klanten, krijgt jouw personeel een fairtrade kerstpakket, of verkoop jij fairtrade rozen? Laat dan een bericht achter op www.facebook.com/fairtraderegioparkstad 
FT Parkstad Onderbanken Alfons en Marcel 15 3 2018 
Op de foto: De kartrekkers van de fairtrade werkgroep in Onderbanken: Alfons Hensgens van PLUS Hensgens en Marcel Richter van gemeente Onderbanken.
 
Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat boeren en producenten in ontwikkelingslanden nooit minder dan een afgesproken minimumprijs krijgen en dat de omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn. Dus geen extreem lange werkdagen, geen kinderarbeid en aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen. Wie een fairtrade product koopt, draagt bij aan de ontwikkeling van mensen die hierdoor aan de armoede kunnen ontsnappen.
Fairtrade Parkstad oranje etiket 300px 
 

COS Actueel