winactie emailadresOp 14 oktober is de MUD Jeans spijkerbroekenactie afgesloten. Het was een groot succes. Maar liefst 500 spijkerbroeken zijn er ingeleverd door inwoners van Sittard-Geleen. MUD Jeans, een spijkerbroekenonderneming die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, gaat deze spijkerbroeken recyclen.
 
Nicole Geilen, eigenaar van NICEway en lid van de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen, heeft zich de afgelopen weken ingezet om van de inzamelingsactie een succes te maken. En dat is gelukt! Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. Juist in de kledingindustrie is het belangrijk om goed na te denken over het productieproces. De kledingindustrie is namelijk een van de meest vervuilende industrieën van de wereld. Daarom worden er steeds meer initiatieven genomen die deze industrie duurzamer maken. MUD Jeans is een goed voorbeeld van een organisatie die maatschappelijk verantwoord onderneemt, onder andere door in te zetten op het recyclen van spijkerbroeken. Om hier een bijdrage aan te leveren waren er in de eerste twee weken van oktober 15 inzamelpunten in Sittard-Geleen. Met maar liefst 500 ingezamelde spijkerbroeken mag de actie een succes worden genoemd. Deze spijkerbroeken worden gerecycled en gaan op die manier een tweede leven tegemoet. Met dit project werd aangesloten bij de Dutch Earth Week, een initiatief van de Provincie Limburg.
MUD Jeans stapel jeans compleet kl
Nicole Geilen met de opbrengst van de actie.
 
Dit project is een initiatief van NICEway en MUD Jeans en is georganiseerd in samenwerking met Urgenda, de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen, Vereniging Mondiaal Beleid en COS Limburg. Sittard-Geleen is Fairtrade Gemeente. De Fairtrade werkgroep wil brede lagen van de bevolking informeren over en betrekken bij fairtrade en duurzaamheid. Dit project sluit hier prima bij aan. De activiteiten van de Fairtrade werkgroep Sittard-Geleen maken onderdeel uit van de Global Goals Campagne in Sittard-Geleen.
 
 

COS Actueel