winactie emailadresMaatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. In dit kader vindt op zaterdag 14 oktober vindt bij Vakwerk in Sittard de slotbijeenkomst plaats van de MUD Jeans Spijkerbroekenactie. De afgelopen twee weken waren er maar liefst 15 inzamelpunten ingericht in Sittard-Geleen waar mensen een oude spijkerbroek konden inleveren  zodat MUD Jeans deze kan recyclen.
 
Poster slotbijeenkomst MUD Jeans actie 14 10 2017Juist in de kledingindustrie is het belangrijk om goed na te denken over het productieproces. De kledingindustrie is namelijk een van de meest vervuilende industrieën van de wereld. Daarom worden er steeds meer initiatieven genomen die deze industrie duurzamer maken. MUD Jeans is een goed voorbeeld van een organisatie die maatschappelijk verantwoord onderneemt, onder andere door in te zetten op het recyclen van spijkerbroeken. De eerste twee weken van oktober waren er bij CAYBOO, Werk aan de Winkel, Vakwerk, WOOD15, Gamma Sittard, Viva la Vida, Rauw, Wereldwinkel, Yogaplace Sittard, Trevianum scholengroep en Zorgboerderij Ophovenerhof in Sittard en Next2You, Smaak, Joelle Boers Studio en Stories Conceptstore in Geleen inzamelpunten ingericht waar mensen hun overtollige spijkerbroeken heen konden brengen zodat deze gerecycled kunnen worden.
 
Ter afsluiting van deze spijkerbroekenactie zal Nicole Geilen, initiatiefnemer van de actie en eigenaar van NICEway, op 14 oktober ingaan op de achtergronden van dit project en haar motivatie om hiermee aan de slag te gaan toelichten. Onder iedereen die een spijkerbroek heeft ingeleverd wordt 1 tegoedbon van MUD Jeans en drie Fairtrade verrassingspakketten verloot. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens deze bijeenkomst, die plaatsvindt bij Vakwerk, Putstraat 19 te Sittard. Aanvang 15.30 uur.   
 
Dit project is een initiatief van NICEway en MUD Jeans en wordt georganiseerd in samenwerking met Urgenda, de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen, Vereniging Mondiaal Beleid en COS Limburg. Sittard-Geleen is Fairtrade Gemeente. De Fairtrade werkgroep wil brede lagen van de bevolking informeren over en betrekken bij fairtrade en duurzaamheid. Dit project sluit hier prima bij aan. De activiteiten van de Fairtrade werkgroep Sittard-Geleen maken onderdeel uit van de Global Goals Campagne in Sittard-Geleen. 
 

COS Actueel