Fairtrade Sittard GeleenRuim veertig vertegenwoordigers van organisaties die deelnemen aan de Fairtrade Gemeente Campagne in Sittard-Geleen, waren woensdagochtend 28 juni vroeg uit de veren om deel te nemen aan een Fairtrade Ontbijt in Fairtrade Kerk Vrangendael.   
 
Fairtrade Ontbijt 28 6 2017Sinds 2007 is, in nauwe samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen, de Fairtrade Werkgroep actief. Bedrijven, winkels en maatschappelijke organisaties worden door de Werkgroep gestimuleerd om fairtrade producten te gebruiken en te verkopen. Ruim veertig vertegenwoordigers van deze organisaties waren aanwezig bij het Fairtrade Ontbijt. Wethouder Bert Kamphuis richtte kort het woord tot de aanwezigen om hen, mede namens de werkgroep, te bedanken voor hun deelname aan de Fairtrade Gemeente Campagne in Sittard-Geleen. Want mede dankzij hun deelname mocht Sittard-Geleen eerder dit jaar voor de zesde keer de titel Fairtrade Gemeente ontvangen. Wethouder Kamphuis hierover: “Het voor de zesde maal behalen van de titel ‘Fairtrade Gemeente’ is een beloning voor iedereen die zich de afgelopen jaren in onze stad heeft ingezet voor Fairtrade. Dat doen we namelijk niet alleen. Dat gebeurt samen met de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen, bedrijven, organisaties, winkels, scholen, horeca, etc. In onze gemeente zetten we met al deze partijen samen de schouders onder een betere wereld, iets waar ik ontzettend trots op ben.
 
Foto Tom van der Laan, MEER FOTO'S
 
Voor deze organisaties werd, dit jaar voor het eerst, het Fairtrade ontbijt georganiseerd. Een geslaagde bijeenkomst die, gezien de positieve reacties van de aanwezigen, goed voor herhaling vatbaar is. Deze activiteit maakt, net als alle andere activiteiten van de Fairtrade Werkgroep, onderdeel uit van de Global Goals Campagne Sittard-Geleen en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Sittard-Geleen. COS Limburg coördineert de activiteiten van de Fairtrade Werkgroep in Sittard-Geleen.
 

COS Actueel