Inhoudelijk uitgangspunt bij Overzichtelijk Gesprek is het jaarthema 2013 van het Nationaal Comité, Vrijheid Spreek Je Af.

overzichtelijkgesprek224x300Het Overzichtelijk Gesprek is een multifunctionele installatie uit de serie 'Prothesen voor de Loslopende Mens'. De Loslopende Mens is op zoek naar houvast in het leven. Daarbij maakt hij graag gebruik van ‘hulpstukken’ die hem faciliteren bij het krijgen van nieuwe inzichten. Door bijvoorbeeld fysiek een andere positie in te nemen dan gebruikelijk, wordt het mogelijk om zaken vanuit een ander perspectief te zien en een andere relatie aan te gaan met je omgeving.

Een Overzichtelijk Gesprek maakt onderdeel uit van de Debat en Dialoog activiteiten van Bevrijdingsfestival Limburg en vindt plaats op het Munsterplein. De organisatie en coördinatie van deze activiteiten is in handen van COS Limburg. De Debat en Dialoog activiteiten worden gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Provincie Limburg en het Nationaal Comité 4 en 5 mei.